Gezonde lucht

Gezonde lucht in huis is belangrijker dan ooit. Daarom zijn Haier airco’s voorzien van innovatieve technologie voor een gezond binnenklimaat. Op deze pagina lees je meer over de belangrijkste gezonde lucht features van Haier airconditioners.

Haier en energiebesparing

Haier Self-Clean technologie

Tijdens het gebruik van een airco ontstaat er vuilophoping in het toestel. Wanneer vuil niet regelmatig wordt verwijderd, vermindert dit de efficiency van een airco met 15-30%. Bovendien bevordert vuil de aanwas van bacteriën en schimmels. De Haier Self-Clean technologie zorgt ervoor dat de airco zijn belangrijkste componenten zelf reinigt.

Werking
De verdamper en condensor in de airconditioner worden in hoog tempo bevroren, waardoor er rijp ontstaat. Door zogeheten “koude-expansie” komt vuil los van het oppervlak. Hierna wordt de verdamper verhit, waardoor de rijp ontdooit en het losgeraakte vuil wegspoelt door de afvoer. Door de verhitting droogt de verdamper snel en krijgen schadelijke bacteriën geen kans. De effectiviteit van de Haier Self-Clean technologie is onafhankelijk geverifieerd door TUV-Rheinland.

Voordelen
Door de Haier Self-Clean technologie blijven essentiële componenten in je Haier airco schoon. Hierdoor behoudt het toestel de maximale koelcapaciteit en zijn hoge energiezuinigheid. Bovendien bespaar je op de onderhoudskosten.

Airconditioners met Self-Clean technologieHaier ExpertHaier Flexis Plus | Haier Pearl | Haier Tundra 2023

Super-IFD-Sterilisatie

Puri-Clean technologie

Dit innovatieve filter is een speciaal filter dat luchtverontreinigende stoffen en allergenen met 99,9% efficiency verwijdert.  Puri-Clean filters danken deze hoge efficiency aan de vorming van krachtige elektrische aantrekkingskracht tussen de deeltjes in de lucht en de kern van het filter. Hiervoor worden de deeltjes positief of negatief geladen voordat ze in het filter komen.

Herbruikbaar
Het Puri-Clean filter is uitneembaar en makkelijk te reinigen. Wanneer het filter vol zit, kan het eenvoudig uit het binnendeel gehaald en afgespoeld worden. Eenmaal schoon en droog, is het filter klaar om opnieuw gebruikt te worden.

De werking van het Haier Puri-Clean filter is onafhankelijk getest en gecertificeerd door SGS.

Airconditioners met het Puri-Clean filter: Haier Jade

 

Steri-Clean technologie

De Haier Steri-Clean technologie doodt vrijwel alle bacteriën en virussen in en rond de airco door de verdamper gedurende 30 minuten tot 56 C° te verhitten. Wanneer de verhitting is voltooid, wordt de verdamper direct afgekoeld voor een optimale sterilisatie van de lucht. Zo komt er gezondere lucht uit je airconditioner.

Onze Steri-Clean technologie is onafhankelijk getest en SGS-gecertificeerd. Je kunt de Steri-Clean functie eenvoudig activeren met de Haier hOn Smart Home app.

Airconditioners met Steri-Clean technologieHaier ExpertHaier Flexis Plus | Haier Pearl

Self-Hygiëne systeem

Schimmels en bacteriën worden door de lucht getransporteerd. Ondanks dat niet alle microben schadelijk zijn voor je gezondheid, is het belangrijk om binnen de luchtkwaliteit te beheersen. De belangrijkste componenten in de Haier Flexis Plus zijn uitgerust met het Self-Hygiëne systeem. Deze componenten bevatten zilveren nanodeeltjes die continu kleine hoeveelheden zilverionen afgeven ter bescherming tegen schimmels en bacteriën.

Hierdoor verdwijnt in de uitgeblazen lucht tot wel 99,9% van de schimmels en bacteriën. De aanwas van schimmels en bacteriën wordt bovendien geremd. Zilverionen veroorzaken geen schade aan het menselijk lichaam en de lucht die uit je airco komt is gezonder.

Self-Hygiëne helpt je besparen op onderhoudskosten, omdat extra reiniging van bepaalde componenten overbodig is. De Haier Self-Hygiëne technologie is onafhankelijk getest en SGS-gecertificeerd.

Airconditioners met het Self-Hygiëne systeemHaier Flexis Plus

Haier UVC-sterilisatie

UVC-sterilisatie

Het ultraviolette licht van zonlicht bestaat uit drie typen: UVA, UVB en UVC. Dit laatste type is effectief in het doden van genetisch materiaal. UVC-straling doodt schadelijke deeltjes in de lucht zonder chemicaliën of milieuonvriendelijke stoffen.

Deze zogenaamde UVC-sterilisatie wordt in de Haier ExpertHaier Flexis Plus en Haier Pearl toegepast. Doordat een ingebouwde UV-lamp over de luchtuitlaat van het binnendeel straalt, worden schadelijke stoffen gesteriliseerd en komt er gezondere lucht uit de airco. De UV-lamp wordt uitgeschakeld zodra de klep van het binnendeel losgemaakt wordt, zodat er geen risico op blootstelling aan straling is. 

Onze UV-lamp is onafhankelijk getest door onderzoeksbureau Texcell en bewezen effectief tot wel 99,998%, waaronder tegen het COVID-19 virus.

Airconditioners met UVC-sterilisatieHaier ExpertHaier Flexis Plus | Haier Pearl

Bekijk het filmpje