Assortiment

Je zoekt een airco, maar welke is geschikt voor jou? We helpen je met een uitleg over ons assortiment en de verschillende typen systemen. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Je installateur geeft je graag een advies op maat over het best passende Haier airconditioningsysteem voor jouw situatie. Ook wanneer je gaat verwarmen met een Haier airco.

Haier multi-split vergelijk

Singlesplit of multisplit?

De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen is: hoeveel ruimtes wil ik koelen en/of verwarmen met de airconditioner? Gaat het om één ruimte of meerdere ruimten verdeeld over het huis? Aan de hand van je antwoord kom je uit bij een singelsplit- of multisplitsysteem.

Singlesplit

Met een singlesplitsysteem kun je één ruimte koelen of verwarmen. Het airconditioningsysteem bestaat dan voor elke ruimte uit één binnendeel en één buitendeel. Het binnendeel hangt bijvoorbeeld aan de wand of staat op de vloer. Het buitendeel kan onder andere aan de buitenmuur, op het dak of gewoon op de grond geplaatst worden.

Multisplit

Bij een multisplitsysteem worden meerdere binnendelen aan één buitendeel gekoppeld, zodat je verschillende ruimten kunt koelen of verwarmen met één buitendeel. Denk hierbij niet alleen aan slaap- en woonkamers, maar ook aan situaties waarin je bijvoorbeeld een eigen praktijk of salon aan huis hebt. In een multisplitsysteem kun je maximaal vijf binnendelen koppelen aan één buitendeel. 

Vraag een installateur om een advies op maat. Deze Haier airconditioners kun je toepassen in een multisplitsysteem:

Haier Jade  |  Haier Expert  |  Haier Flexis Plus  |  Haier Pearl Premium  |  Haier Console

Haier airco set

Waaruit bestaat een airconditioningsysteem?

Een airconditioningsysteem bestaat doorgaans uit binnen- en buitendelen. Vandaar de naam splitsysteem. Het binnendeel is vaak zichtbaar in de ruimte aanwezig en is beschikbaar in vele vormen, maten en verschillende opties.

Het buitendeel is een warmtepomp die ervoor zorgt dat de lucht die het binnendeel uitblaast naar wens koud of warm is. Dit buitendeel staat dus ook echt buiten. Ook hiervoor moet een geschikte plek worden gevonden. Een installateur helpt je hierbij.

Haier connected airco

Waarop moet je letten bij de keuze voor een airco?

Naast je persoonlijke wensen zijn bij de keuze voor een airconditioningsysteem een aantal factoren van belang. Zo zijn de inhoud van de te koelen of verwarmen ruimtes, het aantal ramen en de omvang van de raampartijen van invloed op de benodigde koelcapaciteit in kilowatt (kW). Je kunt deze voor elke Haier airco vinden op de productpagina’s en in de vergelijkingstabel.

Isolatie

Ook de mate van isolatie heeft invloed op de effectiviteit van koelen en verwarmen. Is je woning goed geïsoleerd, dan hoeft de airco minder ingeschakeld te worden om een ruimte op de gewenste temperatuur te houden. Voor niet of slecht geïsoleerde woningen geldt juist het omgekeerde. De airco verbruikt dan meer energie en je maakt meer kosten.