Assortiment

Je zoekt een airco, maar welke is geschikt voor jou? We helpen je met een uitleg over ons assortiment en de verschillende typen systemen. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Je installateur geeft je graag een advies op maat over het best passende Haier airconditioningsysteem voor jouw situatie. Ook wanneer je gaat verwarmen met een Haier airco.

Haier multi-split vergelijk

Single-split of Multi-split?

De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen is: hoeveel ruimtes wil ik koelen en/of verwarmen met de airconditioner? Gaat het om één ruimte of meerdere ruimten verdeeld over het huis? Aan de hand van je antwoord kom je uit bij een “Single-split” of “Multi-split” airconditioningsysteem.

Single-split

Met een single-split-systeem kun je één ruimte koelen of verwarmen. Het airconditioningsysteem bestaat dan voor elke ruimte uit één binnendeel en één buitendeel. Het binnendeel hangt bijv. aan de wand of staat op de vloer. Het buitendeel kan o.a. aan de buitenmuur, op het dak of gewoon op de grond geplaatst worden.

Multi-split

In een multi-split airconditioningsysteem worden meerdere binnendelen aan één buitendeel gekoppeld, zodat je verschillende ruimten kunt koelen of verwarmen. Denk niet alleen aan slaap- en woonkamers, maar ook aan situaties zoals bijv. een praktijk aan huis. In een multi-split-systeem kun je maximaal vijf binnendelen koppelen aan één buitendeel. 

Vraag een installateur om een advies op maat. Deze Haier airconditioners kun je toepassen in een multi-split-systeem:

Haier Jade  |  Haier Expert  |  Haier Flexis Plus  |  Haier Pearl  |  Haier Console

Haier airco set

Waaruit bestaat een airconditioningsysteem?

Een airconditioningsysteem bestaat doorgaans uit binnen- en buitendelen. Vandaar de naam “split” systeem. Het binnendeel is vaak zichtbaar in de ruimte aanwezig en is beschikbaar in vele vormen, maten en verschillende opties.

Het buitendeel is een warmtepomp die ervoor zorgt dat de lucht die het binnendeel uitblaast naar wens koud of warm is. Dit buitendeel staat dus ook echt buiten. Ook hiervoor moet een geschikte plek worden gevonden. Een installateur helpt je hierbij.

Haier connected airco

Waarop moet je letten bij de keuze voor een airco?

Naast je persoonlijke wensen zijn ook een aantal eigenschappen van je woning belangrijk voor de keuze van de meest geschikte airco. Zo zijn de inhoud van de te koelen of verwarmen ruimte, het aantal ramen en hun omvang van invloed op de benodigde koelcapaciteit van de airco. De koel- en verwarmingscapaciteit van een airconditioner wordt uitgedrukt in kilowatts (kW). Je kunt deze voor elke Haier airco vinden op de productpagina’s en in de vergelijkingstabel.

Isolatie

Ook de mate van isolatie heeft invloed op de effectiviteit voor koelen en verwarmen. Is je woning goed geïsoleerd, dan hoeft de airco minder ingeschakeld te worden om een ruimte op de gewenste temperatuur te houden. Voor niet of slecht geïsoleerde woningen geldt juist het omgekeerde. De airco verbruikt dan meer energie en je maakt meer kosten.