Haier verwarmen wandmodel

Verwarmen met een Haier airco

Verwarmen met een Haier airco kan een geschikte oplossing zijn voor wie energie wil besparen én wil genieten van comfort. Een airco is een lucht/lucht-warmtepomp, die ca. 75% van de benodigde energie uit de lucht haalt en de rest uit elektriciteit. Zeker in combinatie met pv-panelen kun je met een Haier airco een forse energiebesparing realiseren.

Alle Haier airco wand- en vloermodellen op deze website kunnen verwarmen. Het Haier Console vloermodel is zelfs speciaal ontwikkeld voor verwarming. Bij een vloermodel wordt de lucht aan de onderkant uitgeblazen. Doordat warme lucht stijgt, wordt je kamer gelijkmatig opgewarmd.

Je kunt ook verwarmen met een hoge wandmodel airco. Hiervoor gelden enkele aandachtspunten, zeker wanneer je de airco voornamelijk voor verwarming gebruikt. Zo heb je bijv. meestal een hogere capaciteit nodig. Bijv. 3,5 kW waar voor alleen koelen 2,5 kW genoeg zou zijn.

Vraag een STEK/F-gassen gecertificeerde installateur voor een advies op maat!

Haier comfort

Tip: laat 's nachts de airco aan!

Wanneer je verwarmt met een airco kan een ruimte snel afkoelen wanneer je de airco ’s nachts uitschakelt. Je kunt daarom het beste de airco in de verwarmingsstand aan laten en ’s nachts alleen de gewenste temperatuur verlagen.

Zo voorkom je dat de installatie ‘s ochtends bij het opstarten een groot temperatuurverschil moet overbruggen en de buitenunit sneller invriest.

De buitenunit ontdooit automatisch weer, maar hoe minder dit hoeft te gebeuren, hoe beter het is voor het comfort in je kamer. Het ontdooien kan namelijk alleen in de koelstand, waardoor je mogelijk kortstondig minder warmte ervaart.

Temperatuurregeling/compensatie

Ga je met de airco verwarmen, dan kun je met de afstandsbediening de gewenste tempratuur instellen. Zet je deze op bijv. 19°C, dan verwarmt de airco door tot 21°C om pas weer bij 19°C aan te gaan. Hierdoor is het in de ruimte nagenoeg constant 20°C.

Standaard wordt temperatuurcompensatie toegepast, zodat wanneer je de verwarming inschakelt de weergave van de ruimtetemperatuur op het display ca. 4°C lager aangeeft dan de werkelijke ruimtetemperatuur. Dit wordt gedaan omdat de temperatuursensor in de airco binnenunit zit en de temperatuur daar tijdens het verwarmen hoger wordt dan in de ruimte. Gaandeweg het verwarmen geeft het display juist een hogere temperatuur aan dan de werkelijke ruimtetemperatuur.

Zonder de compensatie zou de airco stoppen met verwarmen voordat de gewenste ruimtetemperatuur is bereikt. Je kunt de temperatuurcompensatie en -regeling aan laten passen. Vraag je installateur voor meer informatie.

Haier verwarmen buitenunit

De buitenunit moet soms ontdooien

Wanneer een airco een tijdje in de verwarmingsstand actief is, bevriest de warmtewisselaar van de buitenunit. Geen zorgen: dit is normaal! De buitenunit ontdooit ook weer automatisch.

Het ontdooien gebeurt in de koelstand en de airco reageert tijdens het ontdooien niet op commando’s van de afstandsbediening.

Tijdens het ontdooiproces wordt het blok in de binnenunit koud. De temperatuursensor van de binnenunit kan dan tijdelijk een lagere waarde aangeven dan de werkelijke ruimtetemperatuur.

Het ontdooiproces duurt ongeveer 5 minuten.